D o b r o d o s l i

D o b r o d o s l i

biljanajakovljevic.blogspot.com

субота, 5. фебруар 2011.

BORBA PROTIV TUMORA

Maligni tumori su stari koliko i covecanstvo, ali se njihov broj povecava uporedo sa modernizacijom civilizacije i sve nezdravijim nacinom zivota.
Brojna naucna istrazivanja pokazala su da konzumiranje vecih kolicina voca i povrca smanjuje rizik od nastanka karcinoma. Osim toga neke namirnice imaju sposobnost da uniste mikrotumor jos u fazi nastanka, pre nego sto se razvije u opasni karcinom. U supernamirnice spadaju paradajz, kupus, spanac, beli luk, borovnica i pomorandza. Sve one sadrze velike kolicine sastojaka koji vezuju slobodne radikale i stite nas od raka.
Svakodnevni unos ovih namirnica je najjednostavniji i najefikasniji nacin borbe protiv nastanka ove opake bolesti.
Beli luk se pokazao kao sjajan lek za karcinom jer usporava deobu kancerogenih celija,(samo jednom nedeljno jesti beli luk i za 38 osto su vam manje sanse da obolite).
Pomorandza jedna dnevno smanjuje za 50 odsto rizik od nastanka raka usne duplje, grla, glasnih zica i organa za varenje.Vocke iz porodice citrusa stite organizam i sprecavaju pojavljivanje, a kasnije i rast celija kancera.
PRIRODNI SOK ZA CISCENJE ORGANIZMA
1 cvekla, 2 rotkve, 3 glavice brokolija, 1 sargarepa, 1 celer, i pola paradajza.Sve to u blender i u taj sok dodajte sok od limuna, krisku jabuke ili kivi da popravite ukus.

Нема коментара:

Постави коментар