D o b r o d o s l i

D o b r o d o s l i

biljanajakovljevic.blogspot.com

среда, 27. април 2011.

SEDMI DECJI VASKRSNJI SABOR

Krusevac je 25.aprila 2011. bio domacin dvodnevnog Decjeg vaskrsnjeg sabora u porti crkve Lazarice. Skup organizuje Drustvo ucitelja Krusevac.Nasi osnovci su ugostili 150 ucenika osnovnih skola iz Srbije u pratnji stotinu ucitelja i nastavnika. Dogadjaji sedmog Decjeg vaskrsnjeg sabora poceli su kulturnim programom na platou ispred crkve Lazarice.
Od 9casova su se deca prijavljivala za najlepse jaje,




















zatim izbor za najjace jaje, zatim je sledilo predstavljanje regiona i vaskrsnjih trpeza. U podne je odrzano polufinale kviza znanja i finalno takmicenje Vaskrsnjih predstava. Posle pauze, u sali Doma sindikata u 18 casova je odrzano finalno takmicenje u kvizu znanja i podela diploma i pohvalnica za pobednike u svim kategorijama.
Drugog dana 26.aprila u ranim jutarnjim casovima pocela je Liturgija i svecana Litija.
Od 13 casova pocela je prezentacija rada po radionicama, u OS "Vuk Karadzic", gde su ucenici pokazali veliko interesovanje i kreativnost u radu.
Decji vaskrsnji sabor osnovalo je Drustvo ucitelja Mionice, a od pre nekoliko godina ta manifestacija je uz podrsku Ministarstva prosvete i Saveza ucitelja Srbije prerasla u republicku.

Нема коментара:

Постави коментар